Vyhodnotenie architektonickej súťaže Obnova časti Námestia slobody v Prievidzi

14.11.2013 Prievidza

Mesto Prievidza vypísalo anonymnú architektonickú súťaž na spracovanie návrhu architektonického riešenia časti pešej zóny so zakomponovaním vodného prvku a súvisiaceho priestoru pešej zóny na Námestí slobody v centrálnej mestskej zóne. Po vyhodnotení dňa 7. novembra 2013 je známe výsledné poradie návrhov určené na zasadnutí výberovej komisie. Projekt fontány na Námestí slobody tak dostáva reálnu tvár.
Do súťaže bolo v stanovenom termíne doručených 9 návrhov, z ktorých všetky formálne zodpovedali súťažným podmienkam. Po vyhodnotení anonymnej architektonickej súťaže „Obnova časti Námestia slobody v Prievidzi“ dňa 7. novembra 2013 13.00 porota otvorila obálky s menami autorov jednotlivých ocenených súťažných návrhov, z ktorých vyplynulo nasledovné:
1. cena - 1 000 €: súťažný návrh „H“: txt architekti, Heyrovského 1, 841 03 Bratislava
(Ing. Ing. arch. Marian Trcka; Ing. arch. Jaroslav Tarajčák; Ing. arch. Branislav Lackovič)
2. cena - 600 €: súťažný návrh „I“: Atelier KrajArch
(Ing. Klára Nepustilová; Ing. Eva Teplická; Ing. arch. Denisa Valášková)
3. cena - 400 €: súťažný návrh „G“:
(Ing. Miroslava Blanárová; Ing. Hana Oríšková; Ing. Magdaléna Pastvová; Ing. arch. Matúš Polák)
Riešené územie je vymedzené na severnej časti námestia a je ohraničené pamätníkom a okrajom spevnenej plochy realizovanej v zmysle projektu Pešej zóny Námestia slobody. V riešenom území sa nachádza aj barokový, kamenný Trojičný stĺp. Námestie slobody v Prievidzi bolo v predchádzajúcich 20 rokoch postupne obnovené. Územie, na ktoré bola zadaná architektonická súťaž rieši zostávajúcu časť námestia, ktorá ešte nebola obnovená.
 
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta
 

Vyberte región